Εκπληκτική επιτυχία σημείωσαν οι ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις του «ΥΓΕΙΑ» στα Καλάβρυτα. Ευχαριστίες από το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά


Με εκπληκτική και πέρα από κάθε προσδοκία συμμετοχή, κατοίκων των Καλαβρύτων και των χωριών τους, ολοκληρώθηκαν, χθες, οι διήμερες ΔΩΡΕΑΝ ιατρικές εξετάσεις που πραγματοποίησαν εθελοντές γιατροί από 14 ειδικότητες του Νοσοκομείου – Ομίλου «ΥΓΕΙΑ», στα Καλάβρυτα.
Ήταν μια πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου «ΥΓΕΙΑ», την οποία αποδέχθηκε ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων και την υποστήριξαν σε ό,τι τους ζητήθηκε (όπως παραχώρηση του χώρου, ενημέρωση των κατοίκων μας, διανομή απαντήσεων, κ.λ.π.).
Στο ισόγειο του κτιρίου της πρώην Μαθητικής Εστίας Καλαβρύτων, που παραχώρησε ο Δήμος Καλαβρύτων στο «ΥΓΕΙΑ», το οποίο (το «ΥΓΕΙΑ») διαμόρφωσε, για το διήμερο των εξετάσεων, σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό εξεταστικό χώρο, με πολλά εξεταστήρια και το εξόπλισε με τον απαραίτητο για τις εξετάσεις, υπερσύγχρονο, ιατρικό εξοπλισμό (καρδιογράφους, υπερηχογράφους, Η/Υ, οφθαλμολογικός, κ.λ.π.), οι τριανταπέντε (35) περίπου, γιατροί του «ΥΓΕΙΑ» και το λοιπό διοικητικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό του, που είχε έρθει στα Καλάβρυτα (συνολικά 90 περίπου άτομα), με ταχύτητα, ευγένεια, υπομονή και ευχάριστη διάθεση, εξέτασαν συνολικά, περίπου 1.200, Καλαβρυτινούς πολίτες, που προσήλθαν για να εξεταστούν χθες, Σάββατο και προχθές, Παρασκευή.
Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων αυτών από τους γιατρούς του «ΥΓΕΙΑ», ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, δήλωσε:
«Θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση του Ομίλου «ΥΓΕΙΑ», τους εξαιρετικούς γιατρούς του και το πρόθυμο και εξυπηρετικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του, για τη μεγάλη αυτή κοινωνική προσφορά τους – των διήμερων δωρεάν ιατρικών εξετάσεων – που προσέφεραν στους κατοίκους του ορεινού, ιστορικού και μαρτυρικού Δήμου μας.
Η μεγάλη προσέλευση συμπολιτών μας για να εξεταστούν, δικαιώνει την επιλογή μας να αποδεχθούμε την πρόταση και την προσφορά του «ΥΓΕΙΑ» και φανερώνει, το άδικο της κριτικής, που δεχθήκαμε, γι’ αυτή.

Εύχομαι, αυτή η σημαντική προσφορά και αυτή η πρωτοβουλία, να έχει συνέχεια».