Μέχρι τις 30-11-2014 η προθεσμία για τη ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους

Από το Δήμο Καλαβρύτων, υπενθυμίζεται και ανακοινώνεται, ότι σύμφωνα με όσα ορίζουν, το άρθρο 51 του ν. 4257/2014, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 24 του ν. 4304/2014 και η υπ’ αριθμ. 36/6-6-2014 εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών, παρέχεται η δυνατότητα σε όσους οφείλουν στους Δήμους της Χώρας και στο Δήμο Καλαβρύτων, να ρυθμίσουν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς και επωφελείς γι’ αυτούς όρους, τις πάσης φύσεως οφειλές τους.
Συγκεκριμένα, ανάλογα με το αν οι οφειλές έχουν βεβαιωθεί, μέχρι τις 31-12-2009 ή μετά απ’ αυτή την ημερομηνία, δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης, ακόμη και μέχρι την πλήρη (100%) απαλλαγή τους από τις προσαυξήσεις, τα πρόστιμα ή τις άλλες κυρώσεις και τη ρύθμιση της κύριας οφειλής, ανάλογα με το ύψος της, σε 24 έως και 100 δόσεις.
Καλούμε, όλους τους δημότες, που έχουν οφειλές, προς το Δήμο Καλαβρύτων, να αξιοποιήσουν και να επωφεληθούν από τη νέα αυτή δυνατότητα που δίνει ο νόμος και να προσέλθουν στο Τμήμα Εσόδων και στο Πρωτόκολλο του Δήμου Καλαβρύτων (Δημαρχείο – Ευσεβίου Κηπουργού 6, Καλάβρυτα, τηλ. 2692-360421 & 2692-360420) και να καταθέσουν αίτηση για ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους το ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ και το αργότερο ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30 Νοεμβρίου 2014.
Γίνεται γνωστό ότι ο Δήμος Καλαβρύτων, όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας μας, έχει υποστεί την τελευταία τριετία τεράστιες περικοπές, μειώσεις και περιορισμούς (της τάξης του 80% περίπου) στους πόρους και στα έσοδα που έδινε το κράτος, στα πριν, από την κρίση, χρόνια.
Επομένως, για να διατηρηθεί το επίπεδο των υπηρεσιών και των παροχών (αποκομιδή απορριμμάτων, φωτισμός, καθαριότητα, συντήρηση δικτύων οδών, ύδρευσης, κ.ά.) που προσφέρει ο Δήμος Καλαβρύτων, είναι ανάγκη, να εξεύρει πόρους και έσοδα και κυρίως να εισπράξει όσα οφείλουν οι δημότες του από τα κάθε είδους τέλη και δικαιώματα.
Πρέπει να ζητάμε τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών και παροχών του Δήμου μας, και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, αλλά ταυτόχρονα, πρέπει να εκπληρώνουμε και τις υποχρεώσεις μας και να εξοφλούμε και να ρυθμίζουμε τις οφειλές μας, προς αυτόν.
Ένα γνωστό σε όλους ρητό λέει «Μη ρωτάς τι κάνει η πατρίδα για σένα, αλλά τι κάνεις εσύ για την πατρίδα» και με παράφραση «Μη ρωτάς τι κάνει ο Δήμος για σένα, αλλά τι κάνεις εσύ γι’ αυτόν».